Bloggen

08-06-08 Bangor YC

 Bangor YC

 

 

Efter fyra dagar i Bangor, som ligger alldeles utanför Belfast, är det nu dax att dra vidare. Nästa destination är Dunbarton som ligger alldelse utanför Glasgow på Skottlands västkust. I denna lilla staden ligger nämligen myningen till Fort Clyde Canal. Just den här kanalen kommer att ta Maja och hennes besättning till Edinburg. Efter det är det över den beryktade Nordsjön till Kristiansand i Norge. Efter det kommer jag segla in i Hunnebostrand söndag den 29:e juni.

 

Den första sträckan närmast till Dunbarton är en segling på 70 sjömil och beräknas att det kommer ta 15-20 timmar. Den sträckan kommer jag att göra ensam. Men på onsdag den 11:e juni kommer Maja få en ny besättningsmedlem. Webmaster Peter Johansson kommer nämigen med flyg till Glasgow på onsdag kväll. Han kommer segla med och hjälpa till över det mycket trafikerade Nordsjön. 

ImageImage

(1)Börjar närma mig Sverige. Den 29:e juni glider Maja in i Hunnebostrand. Sträckan till Dunbarton kommer jag vara ensam  men över Nordsjön kommer Peter Johansson att vara med.(Karta ritad av Andreas Martinsson), - Agge Route Inc.

 

(2) Jag följde med John och hans familj på en utflykt till Irelands nordkust. Här står dom på "Giants Causeway". Ett mycket känt turistmål på Ireland.

ImageImage

(3+4) Från samma utflykt. Finns väldigt många gammal slott längs kusten. Just detta är från 1600-talet. 

 

 

//Thomas