Bloggen

09-04-23 Nu seglar vi igen

 Image
Majas segling avslutades i juni 2008 och nu ligger hon på land i trygga Hunnebostrand. Men hennes kapten har gett sig ut i världen på nya äventyr. Sommaren spenderade Thomas i Hunnebostrand med familj och vänner. Det tog inte så lång tid innan det sög i restarmen igen. I början av november drog jag iväg till Florida för att testa lyckan i super yacht industrin. Alla historier om hur häftigt och lätt det var att få jobb som deckhand lockade. Men ekonomikrisen slog hårt och det fanns inga jobb. 
Men så en dag ringde en svensk man från Florida, Fred. Han ville ha någon med sig att segla sin ny inköpta båt från Florida till Bahamas. Och så blev det. Den lilla turen utvecklades till att Fred vill att Thomas hjälpte honom att segla båten hem till Europa.

Thomas: 20 April 2009 (St Martin)
Lång historia blir kort, nu sitter jag på St Martin som ligger i Nordöstra Karibien som ligger ca 500nm öster om Dominikanska republiken. På väg att ge mig i kast med en ny Atlantsegling. Men förutsättningarna är lite annorlunda än tidigare gånger. Båten är en Jennau 36 från 1985. Framförallt har hon vesäntligt mycket mer plats än Maja och fartegenskaperna kanske jag inte behöver nämna.. En annan sak som kommer att vara ny är antalet besättnings medlemmar.

Så här ser Capellas besättning ut just nu..

Thomas Grahn, Kapten
Patrik Grahn, deckhand (brosan avslutade sin backpacking i Australien för att ge sig på en ny utmaning..)
Ellen Palm, deckhand (gammal seglingskompis från Strömstad. Som ville ha en lite break från studierna)
Mattias , deckhand (Seglingsugen kompis till Ellen. Yrkesmilitär som söker nya utmaningar )
 
/Thomas
 
Capella beräknas lämna St Martin tordag 23/4 och givetvis följer ni seglingen även denna gång via majasventure.com
Vi lägger upp positionsrapporter så fort vi får några från båten och ni kan följa resan via bloggen.
 
/Peter
Image