Projektet

 

Detta projekt tog sin börja så sent som i slutet av juli 2007. Det var då Sven Yrvind erbjöd sig attt segla med åtminstone en bit på resan, närmare bestämt Skottland. Efter att ha tänkt på erbjudnadet ett par dar så ringde jag upp Yrvind den 23 juli och sa att jag tyckte vi skulle göra ett försök att segla..

 

Denna händelse den 23  juli har naturligtvis sin början långt mycket tidigare. Det är svårt att säga exakt när jag fick iden om att segla iväg över haven. Kanske är det en medfödd önskan, dröm som somliga har, att ge sig iväg mot en obruten horisont påväg mot ett mål långt borta. Eller så var det när jag var liten och jag var ute med mamma och pappa i vår plasteka och kajkade runt i den Bohuslänska skärgården. Där man ibland kunde se horisonten skymta mellan dom yttre skären i väster. Mycket svårt att veta men när jag kom på iden hösten 2005 kändes det som om det var det jag velat hela livet.

 

Sent på hösten 2005 började jag och en kompis planera för att kunna förverkliga en segling ut i världen. Vi drömde, planerade och bestämde oss för att köpa en båt. Efter mycket träget letande och forskade kring vilka båtmodeller som kunde lämpa sig för långsegling (och våra plånböcker). Till sist hade vi ett par olika båtmodeller att välja på. En dag i mitten av december hittade vi ett jättefint exemplar av en Albin Vega med tillverkningsnummer 2080. Efter att ha kollat på båten tog det inte lång tid att bestäma sig, köpet blev av i mitten av december 2005. Nu hade båten Maja fått en ny hemmahamn, Hunnebostrand på den bohuslänska kusten.

Under sommaren 2006 gjorde vi en del seglingar längs bohuskusten samt en lite längre segling till Sandefjord....

Forsättning följer...

 

Rutten

Äventyret har sin början på västkusten och vi kommer att segla med västlig kurs med Edinburgh som första delmål. Innan vi kommer dit kommer vi att landa antingen i Norge eller Danmark för att få en liten mjukstart. Väljer vi Danmark anländer vi till Ålborg för att sedan ta oss till västsidan på Jylland till (Thyborgrune). Hamnar vi i Norge väljer vi någon av de hamnar som ligger på sydspetsen för att kunna invänta bra väder att ta sig ut på nordsjön i.

Edinburg, efter Nordsjöns strapatser har vi anlänt hit. Här ligger myningen till Forth & Clyde canal som kommer leda oss vidare till västra Skottland och Glasgow.

Glasgow, härifrån tar vi sikte på den Irlänska ostkusten för att sedan ta oss ner i den södra delen. Här kommer vi att hitta en lämplig hamn att ladda inför den riktiga utmaningen i i resan. 

Södra Irland, här kommer vi att bunkra upp med alla förnödenheter som kommer att behövas för  överseglingen till Florida. Överseglingen kommer att sträcka sig i en båge söderut för att följa med vädersystemen och få fina vindar. Sträckan som vi kommer att tillryggalägga mellan Irland och Florida beräknar vi till ca 5 800 distansminuter. Om man räknar med en snitthastighet på fyra knop under hela sträckan kommer det att ta 60 dagar. Angående provianteringen kommer vi vara tvugna att ta med oss mat och vatten för minst 70 dagar.